Miód na stole. 360 przepisów kulinarnych
Patrycja Rozumowicz, Bolesław Pilarek
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 448 s. |
Wymiar: | 145x210 mm |
EAN: | 9788374010665 |
ISBN: | 978-83-7401-066-5 |
Data: | 2008-09-10 |
Opis książki:
Lecznicze i odżywcze właściwości miodu są znane od najdawniejszych czasów. Jest on jednym z najczęściej wykorzystywanych przez człowieka naturalnych produktów węglowodanowych, dodatkowo łatwo przyswajalnym przez człowieka. Miód jest wykorzystywany w procesach leczenia różnych chorób: chorób płuc, wątroby, nerek, niedokrwistości, wyczerpania. Dodatkowo spożywanie miodu zmniejsza działanie toksyczne wielu używek, takich jak kawa, tytoń i alkohol.
Miodem można wzbogacić wartości odżywcze i smakowe wielu potraw, mięs, sosów, ciast i napojów. Dodatek miodu świetnie poprawia i harmonizuje smak potrawy. Autorzy książki "Miód na stole" proponują aż 360 przepisów na najróżniejsze potrawy, w których jako jeden ze składników lub ważnych dodatków występuje miód. Warto spróbować, bo miód nadaje potrawom oryginalne odcienie smakowe.
Książka "Miód na stole. 360 przepisów kulinarnych" - Patrycja Rozumowicz, Bolesław Pilarek - oprawa twarda - Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników.