Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Illuminatio |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 208 s. |
Wymiar: | 145x210 mm |
EAN: | 9788362476787 |
ISBN: | 978-83-6247-678-7 |
Data: | 2013-06-10 |
Opis książki:
Czy można odkryć receptę na życie dzięki? kuchni francuskiej? Czy prostota i miłość wystarczą, aby odnaleźć drogę do szczęścia? Wyobraź sobie, że spotykasz francuskiego szefa kuchni, który serwuje lekcje o miłości i duchowości, równie łatwo jak wyśmienite dania.Robert Dufau to nie tylko znakomity kucharz, ale także przewodnik duchowy, który pomaga głównemu bohaterowi Jamesowi przejść przez proces niebywałej transformacji, po nieoczekiwanym rozstaniu z kobietą. James przygląda się swoim dawnym związkom, pozbywa negatywnych wzorców i uczy, jak uwolnić się od strachu i w pełni otworzyć serce.
Zasada wyznawana przez francuskiego kucharza mówi, że jedzenie jest źródłem pełnej duchowości. Spożywanie posiłków przypomina głęboką medytację, gdyż wymaga milczenia i cieszenia się chwilą, a wtedy najłatwiej wniknąć we własne Ja.
To książka, która poruszy serca, ale też podpowie, jak zostać szefem, nie tylko w kuchni, ale przede wszystkim we własnym życiu. To recepta na życie przekazana w bardzo osobisty sposób, który trafi do każdego.
Pokochaj jedzenie, a pokochasz życie!
Książka "Miłość, Bóg i kuchnia francuska" - James F. Twyman - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Illuminatio. Książka posiada 208 stron i została wydana w 2013 r.