pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wyd.: 2017
Oprawa: miękka
Ilość stron: 110 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788301194307
ISBN: 978-83-0119-430-7
Data: 2017-07-11
50.80 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej.

Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych. Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli.

Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy.

Książka "Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności" - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe PWN. Książka posiada 110 stron i została wydana w 2017 r. Cena 50.80 zł. Zapraszamy na zakupy!