Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 180 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 978830207135502 |
ISBN: | 978-83-0207-135-5 |
Data: | 2011-07-27 |
pozycja niedostępna
×
Opis podręcznika:
Książka jest przeznaczona dla uczniów II klasy technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje, oraz dla uczniów I klasy szkoły zasadniczej, zawód: operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego. Zawiera wiadomości z zakresu morfologii i fizjologii drobnoustrojów, wykorzystania ich w procesach technologicznych przemysłu spożywczego, metod badawczych, wpływu czynników środowiska na drobnoustroje. Podano w niej opis wyposażenia i zasad pracy w pracowni mikrobiologicznej, poruszono również mikrobiologiczne aspekty higieny w przemyśle spożywczym.
Podręcznik „Mikrobiologia żywności” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.