pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Mikrobiologia żywności

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP
Rok wyd.: 2007
Oprawa: miękka
Ilość stron: 180 s.
Wymiar: 145x205 mm
EAN: 978830207135502
ISBN: 978-83-0207-135-5
Data: 2011-07-27
pozycja niedostępna

Opis podręcznika:

Książka jest przeznaczona dla uczniów II klasy technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje, oraz dla uczniów I klasy szkoły zasadniczej, zawód: operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego. Zawiera wiadomości z zakresu morfologii i fizjologii drobnoustrojów, wykorzystania ich w procesach technologicznych przemysłu spożywczego, metod badawczych, wpływu czynników środowiska na drobnoustroje. Podano w niej opis wyposażenia i zasad pracy w pracowni mikrobiologicznej, poruszono również mikrobiologiczne aspekty higieny w przemyśle spożywczym.

Podręcznik „Mikrobiologia żywności” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP.