Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | ZNAK |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 130 s. |
Wymiar: | 171x240 mm |
EAN: | 9788324039838 |
ISBN: | 978-83-2403-983-8 |
Data: | 2016-10-27 |
Opis książki:
Kanapka Alcesta, zapach bułeczki z czekoladą po wyjściu ze szkoły, jabłecznik upieczony przez mamę? Jednym słowem smak dzieciństwa. Mikołajek i jego kumple stali się źródłem inspiracji dla najsłynniejszego francuskiego szefa kuchni, Alaina Ducasse a, który stworzył trzydzieści wyjątkowych, łatwych do przygotowania przepisów. Okrasił je praktycznymi poradami, dodał odrobinę pasji i szczyptę nostalgii. Smacznego!
Alain Ducasse, ur. 1956; francuski geniusz kulinarny, wielokrotny zdobywca gwiazdek Michelina, prowadzi restauracje na całym świecie, od Londynu po Tokio, a jedna z nich znajduje się na wieży Eiffla.
Książka "Mikołajek i słodkie przekąski" - Alain Ducasse - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 130 stron i została wydana w 2016 r.