Mięso mielone na 100 sposobów
Kinga Czechowska, Barbara Suliga, Ewelina Wochnik
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 246x167 mm |
EAN: | 9788377070369 |
ISBN: | 978-83-7707-036-9 |
Data: | 2011-02-10 |
Opis książki:
Z mięsa mielonego nie musisz zawsze smażyć kotletów! W niniejszej publikacji zebraliśmy przepisy na rozmaite dania przyrządzane na bazie mięsa mielonego.
Oprócz smakowitych kotletów i pulpetów w różnych odsłonach prezentujemy ciekawe pomysły m.in. na gołąbki, pieczeń rzymską i tatara w wielu wydaniach.
W książce nie zabrakło również receptur na specjały z mięsa mielonego pochodzące z kuchni światowej - np. na jajka po szkocku, grecką musakę i meksykańskie chili.
Wśród zgromadzonych przepisów znajdziesz propozycje odpowiednie zarówno na codzienny obiad - np. kotlety mielone z nadzieniem chrzanowym - jak i na specjalną okazję - np. mus z piersi indyka czy krokiety cielęce ze szpinakiem.
Książka "Mięso mielone na 100 sposobów" - Kinga Czechowska, Barbara Suliga, Ewelina Wochnik - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2011 r.