Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Multico |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 124 s. |
Wymiar: | 240x220 mm |
EAN: | 9788370738709 |
ISBN: | 978-83-7073-870-9 |
Data: | 2011-04-28 |
Opis książki:
W serii Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej prezentujemy najlepsze najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane inne - nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się jak bogata jest nasza kuchnia narodowa. Mięso to siódmy tom piętnastotomowej serii. Dowiesz się z niego m.in. jak przygotować podroby aby były delikatne i smaczne skąd się wzięła moda na sztufady z wołowiny czym się różnią filety od kotletów jakie mięso jest najlepsze na pieczeń jak prawidłowo przygotować sznycle wiedeńskie oraz wiele innych dań. Ponad 80 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.
Książka "Mięso kanon tradycyjnej kuchni polskiej" - Hanna Szymanderska - oprawa twarda - Wydawnictwo Multico. Książka posiada 124 stron i została wydana w 2011 r.