Tytuł książki:
Mięsa na domowe obiady
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 160x230 mm |
EAN: | 9788378395027 |
ISBN: | 978-83-7839-502-7 |
Data: | 2013-04-12 |
Cena wydawcy: 12.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Mięsa na domowe obiady Planując posiłek zarówno codzienny, jak i bardziej uroczysty, często zastanawiamy się, jakie mięso wybrać i jak je przyrządzić. Aby ułatwić Państwu decyzję, proponujemy przepisy na mięsa przygotowywane na różne sposoby. Obok przepisów na mięsa, które przygotowujemy tradycyjnie, takie jak wołowina, cielęcina i wieprzowina, pojawiają się rodzaje mięs rzadziej przez nas używane, np. baranina, jagnięcina, dziczyzna. Wszystkie można przyrządzać na gorąco i na zimno, piec, smażyć, dusić, gotować. Wszystkie te sposoby uwzględniliśmy w naszej książce. Sięgnęliśmy przy tym po przepisy nie tylko z naszej, polskiej, kuchni (np. zrazy zawijane, kotlety schabowe), ale też z kuchni innych krajów zjednoczonej Europy. Każdy znajdzie dla siebie coś, co uzna za warte wypróbowania. Duży wybór dodatków i sosów umożliwi skomponowanie smakowitych posiłków na zwykłe i specjalne domowe obiady.Książka "Mięsa na domowe obiady" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2013 r.