Tytuł książki:
Miary, miarki niezbędne w kuchni
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | DRAGON |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 32 s. |
Wymiar: | 135x210 mm |
EAN: | 9788378870449 |
ISBN: | 978-83-7887-044-9 |
Data: | 2015-01-15 |
Cena wydawcy: 5.24 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Odliczanie, odmierzanie, ważenie - bez tych czynności trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek działania w kuchni. Nawet geniusz kulinarny nie poradziłby sobie z przyrządzeniem jakiejkolwiek potrawy, gdyby stosował wyłącznie metodę „na oko”.Na szczęście przepisy, z których korzystamy, zawierają precyzyjne wskazówki dotyczące ilości poszczególnych składników potrawy. I tu nierzadko zaczyna się kłopot: jedne receptury podają wielkości w łyżkach i szklankach, inne w litrach, jeszcze inne w kilogramach... Uciążliwości pojawiają się również, gdy korzystamy z oryginalnych przepisów krajów stosujących inne jednostki, a także kiedy sięgamy po tradycyjne receptury z dawnych książek kucharskich.
Książka "Miary, miarki niezbędne w kuchni" - oprawa miękka - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 32 stron i została wydana w 2015 r.