pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Miary, miarki niezbędne w kuchni

Dane szczegółowe:
Wydawca: DRAGON
Rok wyd.: 2015
Oprawa: miękka
Ilość stron: 32 s.
Wymiar: 135x210 mm
EAN: 9788378870449
ISBN: 978-83-7887-044-9
Data: 2015-01-15
Cena wydawcy: 5.24 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Odliczanie, odmierzanie, ważenie - bez tych czynności trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek działania w kuchni. Nawet geniusz kulinarny nie poradziłby sobie z przyrządzeniem jakiejkolwiek potrawy, gdyby stosował wyłącznie metodę „na oko”.

Na szczęście przepisy, z których korzystamy, zawierają precyzyjne wskazówki dotyczące ilości poszczególnych składników potrawy. I tu nierzadko zaczyna się kłopot: jedne receptury podają wielkości w łyżkach i szklankach, inne w litrach, jeszcze inne w kilogramach... Uciążliwości pojawiają się również, gdy korzystamy z oryginalnych przepisów krajów stosujących inne jednostki, a także kiedy sięgamy po tradycyjne receptury z dawnych książek kucharskich.

Książka "Miary, miarki niezbędne w kuchni" - oprawa miękka - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 32 stron i została wydana w 2015 r.