pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Metodyka pomiarów w inżynierii przemysłu spożywczego

Autor książki:

A. Domagała

Dane szczegółowe:
Wydawca: Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Rok wyd.: 1996
Oprawa: miękka
Ilość stron: 259 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788309016625
ISBN: 978-83-0901-662-5
Data: 2015-08-06
Cena wydawcy: 12.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Książka ma na celu zapoznanie inżynierów zatrudnionych w przemyśle spożywczym i studentów Wydziału Technologii Żywności Akademii Rolniczych z zasadami modelowania matematycznego i optymalizacji procesów technologicznych oraz z podstawami techniki pomiarów, metodami kontroli procesów, budową, pracą zaletami, a także wadami przyrządów pomiarowych. W książce nie podano metod obliczania i konstrukcji przyrządów pomiarowych. Rozważania teoretyczne na temat metod pomiarowych opisano krótko, natomiast technikę pomiarów stosowaną w typowych procesach technologicznych zaprezentowano szerzej. W książce przedstawiono także wybrane zagadnienia z optymalizacji procesów technologicznych, którym obecnie poświęca się coraz więcej uwagi, głównie ze względu na tendencję do automatyzacji procesów technologicznych, zarówno w fazie projektowania, realizacji i eksploatacji. Opisano również metody budowy modeli matematycznych i optymalizacji niektórych operacji procesu technologicznego.

Książka "Metodyka pomiarów w inżynierii przemysłu spożywczego" - A. Domagała - oprawa miękka - Wydawnictwo Państwowe Rolnicze i Leśne. Książka posiada 259 stron i została wydana w 1996 r.