Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 136 s. |
Wymiar: | 163x234 mm |
EAN: | 9788374691345 |
ISBN: | 83-7469-134-4 |
Data: | 2006-06-27 |
Opis książki:
Kim był Lukullus i co lubił jeść? Co robił Rossini, gdy nie komponował, i Talleyrand, który długie lata mącił w polityce europejskiej? Co łączy admirała Nelsona z doktorem Przypkowskim lub pianistę Rubinsteina z pisarzem Balzakiem? Otóż wszystkich tych panów charakteryzuje fascynacja kuchnią i stołem. Jedni z nich tylko jedli, inni o kuchni pisali, a jeszcze inni także komponowali nowe przepisy i gotowali. Ta książka przedstawia krótkie biografie największych światowych smakoszy, a także podaje ich ulubione potrawy. Każdy Czytelnik może zaś po lekturze stanąć przy kuchni i zrobić pierwszy (a potem i następne) krok w pasjonującym męskim zawodzie: kucharstwie! Lekcje gotowania są także egzaminem z wyobraźni, fantazji i odwagi.
Przejście tego kursu pozwoli odważnemu Czytelnikowi zostać dyplomowanym kucharzem-amatorem z certyfikatem potwierdzonym przez autora. Panowie, do rondla!
Książka "Męskie gotowanie" - Piotr Adamczewski - oprawa twarda - Wydawnictwo Prószyński.