Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 196 s. |
Wymiar: | 205x143 mm |
EAN: | 9788377735633 |
ISBN: | 978-83-7773-563-3 |
Data: | 2021-03-17 |
Opis książki:
Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne.
Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki. Doradzimy, co zrobić, by marynowane ogórki miały niepowtarzalny smak. Dzięki nam dowiesz się, jak zamarynować w alkoholu owoce egzotyczne i grzyby. W książce znajdziesz: najważniejsze zasady konserwowania potraw, szczegółowy kalendarz marynowania produktów, liczne przepisy: łatwe, tradycyjne, nietypowe i ekstrawaganckie.
Książka "Marynaty. Słodkie, kwaśne i pikantne" - Colette Prommer, Stefan Grossauer - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 196 stron i została wydana w 2016 r.