pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Marynaty. Słodkie, kwaśne i pikantne

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 196 s.
Wymiar: 205x143 mm
EAN: 9788377735633
ISBN: 978-83-7773-563-3
Data: 2021-03-17
Cena wydawcy: 13.41 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne.
Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki. Doradzimy, co zrobić, by marynowane ogórki miały niepowtarzalny smak. Dzięki nam dowiesz się, jak zamarynować w alkoholu owoce egzotyczne i grzyby. W książce znajdziesz: najważniejsze zasady konserwowania potraw, szczegółowy kalendarz marynowania produktów, liczne przepisy: łatwe, tradycyjne, nietypowe i ekstrawaganckie.

Książka "Marynaty. Słodkie, kwaśne i pikantne" - Colette Prommer, Stefan Grossauer - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 196 stron i została wydana w 2016 r.