pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Marynaty. Słodkie kwaśne i pikantne

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 96 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788372439222
ISBN: 978-83-7243-922-2
Data: 2011-07-11
Cena wydawcy: 34.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Chcemy by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce warzywa grzyby ryby orzechy zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju occie cukrze soli i alkoholu. Podpowiemy Ci jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe lecz także makowe borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię jak zamarynować kapary i ślimaki. Doradzimy co zrobić by marynowane ogórki miały niepowtarzalny smak. Dzięki nam dowiesz się jak zamarynować w alkoholu owoce egzotyczne i grzyby. W książce znajdziesz najważniejsze zasady konserwowania potraw szczegółowy kalendarz marynowania produktów liczne przepisy łatwe tradycyjne nietypowe i ekstrawaganckie.

Książka "Marynaty. Słodkie kwaśne i pikantne" - Colette Prommer, Stefan Grossauer - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2011 r.