Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788372439222 |
ISBN: | 978-83-7243-922-2 |
Data: | 2011-07-11 |
Opis książki:
Chcemy by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne. Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce warzywa grzyby ryby orzechy zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju occie cukrze soli i alkoholu. Podpowiemy Ci jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe lecz także makowe borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię jak zamarynować kapary i ślimaki. Doradzimy co zrobić by marynowane ogórki miały niepowtarzalny smak. Dzięki nam dowiesz się jak zamarynować w alkoholu owoce egzotyczne i grzyby. W książce znajdziesz najważniejsze zasady konserwowania potraw szczegółowy kalendarz marynowania produktów liczne przepisy łatwe tradycyjne nietypowe i ekstrawaganckie.
Książka "Marynaty. Słodkie kwaśne i pikantne" - Colette Prommer, Stefan Grossauer - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2011 r.