Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Albatros |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 288 s. |
Wymiar: | 195x255 mm |
EAN: | 9788378856511 |
ISBN: | 978-83-7885-651-1 |
Data: | 2013-05-09 |
Cena wydawcy: 63.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Mała paryska kuchnia zawiera 120 prostych przepisów na tradycyjne francuskie potrawy w tym te najbardziej znane od bouilabaise i boeuf bourguignon po creme brulee i tarte tatin. Nie jest to jednak kolejny zbiór receptur na klasyczne francuskie specjały ale też opowieść o tym jak autorka książki je odkrywała i adaptowała dodając własne pomysły. Uroki francuskiej kuchni ostatnio zepchniętej nieco do lamusa roztacza przed nami Rachel Khoo - Angielka która swoje prawdziwe powołanie odnalazła w Paryżu. Absolwentka słynnej akademii gotowania Le Cordon Bleu prowadząca w telewizji BBC program Paryskie gotowanie z Rachel Khoo w swojej maleńkiej kuchni udowadnia że przyrządzanie francuskich smakołyków jest naprawdę nieskomplikowane i możliwe w każdych warunkach.Książka "Mała paryska kuchnia" - Rachel Khoo - oprawa twarda - Wydawnictwo Albatros. Książka posiada 288 stron i została wydana w 2013 r.