Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bellona |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 228x297 mm |
EAN: | 9788311114036 |
ISBN: | 978-83-1111-403-6 |
ISSN: | 9788311114036 |
Data: | 2009-08-04 |
Opis książki:
Fachowe porady i wskazówki pozwalające zmniejszyć wydatki na jedzenie bez utraty jakości, ilości i smaku - tabele produktów sezonowych, podstawowe przepisy oraz pożyteczne metody przechowywania i mrożenia jedzenia, pomagające najkorzystniej spożytkować zakupione produkty. Ponad 200 inspirujących przepisów na tanie, ale pyszne zupy, przystawki, główne dania i desery - delektuj się niemal za darmo sycącą zupą z ciecierzycy, zapiekanką z cukinii i ziemniaków lub jagnięciną duszoną z fasolką szparagową i cebulą czy puddingiem czekoladowym z rumowym kremem budyniowym.
Dokładne instrukcje, towarzyszące każdemu etapowi przygotowywania potrawy, przedstawione na ponad 800 zdjęciach. Prosty klucz pokazujący szacunkowy koszt każdej potrawy, dzięki czemu łatwo wybierać, planować i łączyć poszczególne dania.
Książka "Mądre gotowanie" - Lucy Doncaster - oprawa twarda - Wydawnictwo Bellona. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2009 r.