pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Live and Let Di(n)e. Food and Race in the Texts of the American South

Autor książki:

Urszula Niewiadomska-Flis

Dane szczegółowe:
Wydawca: Katolicki Uniwersytet Lubelski, KUL
Rok wyd.: 2017
Oprawa: miękka
Ilość stron: 330 s.
Wymiar: 220x205 mm
EAN: 9788380614413
ISBN: 978-83-8061-441-3
Data: 2017-10-25
47.25 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis książki:

Acknowledgments

Introduction


FOODSCAPE

Chapter 1: The domestic culinary spaces of racial encounters in a white household
Pantry and Kitchen as Contact Zones
Kitchen Versus Dining Room
From a White Kitchen to a Black Living Room

Chapter 2: Consuming public spaces: the color lines in Jim Crow dining cars, stores, and cafés
"Separate but Equal" Dining Cars
The Dignity of Shopping
The Transgressive Café

Chapter 3: A sweet taste of victory: food and social drama in the civil rights south
Lunch Counter Sit-ins
"Bigger Than a Hamburger"


FOODWAYS

Chapter 4: From slave food to soul food: the evolution of black southern cuisine
The Definition of Black Southern Foodways
Three Debates About Soul Food
The South and Beyond

Chapter 5: What s on the menu? Competing narratives of black southern culinary culture in soul food
The Nostalgic Rhapsody
The Troublesome Underbelly
The Culinary Fix

Coda: Food for thought

References
Index
Polskie streszczenie

Książka "Live and Let Di(n)e. Food and Race in the Texts of the American South" - Urszula Niewiadomska-Flis - oprawa miękka - Wydawnictwo Katolicki Uniwersytet Lubelski, KUL. Książka posiada 330 stron i została wydana w 2017 r. Cena 47.25 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.