Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Exlibris |
Rok wyd.: | 2005 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 150x210 mm |
EAN: | 9788389913012 |
ISBN: | 83-8991-301-1 |
Data: | 2008-11-20 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Kuchnia litewska słynie z potraw prostych i ekologicznych. Od wieków zakorzeniona w kuchni chłopskiej opartej na produktach zbożowych mlecznych owocach leśnych grzybach i miodach. Prócz dań oryginalnych jak chłodniki i kołduny zaakceptowała szereg potraw z kuchni żydowskiej niemieckiej i rosyjskiej. W dobie powracającej mody na żywienie ekologiczne kuchnia litewska powinna znaleźć się w kulinarnej czołówce.
Książka "Lithuanian Cooking" - Biruta Markuza - oprawa twarda - Wydawnictwo Exlibris. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2005 r.