Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 175x240 mm |
EAN: | 9788327404374 |
ISBN: | 978-83-274-0437-4 |
Data: | 2014-04-14 |
Opis książki:
W Leśnych specjałach zgromadziliśmy niebanalne pomysły na wykorzystanie darów lasu. Proponujemy receptury na przepyszne zupy owocowe ciasta i desery z malinami jagodami jeżynami czy poziomkami oraz na wyśmienite konfitury i nalewki z leśnych owoców. Znalazły się tu również przepisy na potrawy ze świeżych i suszonych grzybów oraz z dodatkiem orzechów laskowych. Oczywiście nie mogło zabraknąć receptur na dziczyznę - np. na kotlety z młodego dzika czy zrazy z sarniny. Ewa Aszkiewicz jest znaną i cenioną autorką książek kulinarnych. Od lat pieczołowicie kultywuje bogate tradycje kulinarne swojej rodziny sięgające połowy XIX wieku. W serii Leśne specjały Wiejskie specjały Domowa paszteciarnia Domowa pierogarnia.
Książka "Leśne specjały" - Ewa Aszkiewicz - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2014 r.