Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | ZNAK |
Rok wyd.: | 2024 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 240 s. |
Wymiar: | 150x200 mm |
EAN: | 9788324094813 |
ISBN: | 978-83-2409-481-3 |
Data: | 2024-04-09 |
Opis książki:
Dzikie zioła, chwasty, leśne pokarmy uzależniają! Na pikniku siedzi się na ziemi, je rękami, brudzi usta zwęglonym ziemniakiem. Pobudza się wszystkie zmysły. Żywy ogień to magia, trudno oderwać od niego wzrok, a przygotowane w ten sposób potrawy są niepowtarzalne. Skosztuj jak nieziemsko smakują chimichurri z gwiazdnicą pospolitą grillowana sałata z kwiatami lipy szarpane boczniaki bbq miraliwki - oliwki z zielonych mirabelek Dowiedz się także jak odróżnić od siebie najczęściej spotykane w polskich lasach rośliny. Jak wygadają ich liście, kora, igły, kwiatostany, szyszki. Wykorzystaj dary natury i odnajdź radość w piknikowaniu W lesie sezon piknikowy trwa cały rok. PIOTR CIEMNY - twórca inicjatywy oraz konta na Instagramie Chwasty od Kuchni, regularny gość programów telewizyjnych i radiowych o naturze, ekologii i zielarstwie, a także pracownik duńskich restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin: 108 i Alchemist. Sprawia, że hasło Znane rośliny w nieznanej odsłoni nabiera zupełnie nowego znaczenia.
Książka "Leśne gotowanie. Chwasty od kuchni" - Piotr Ciemny - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2024 r. Cena 40.14 zł. Zapraszamy na zakupy!