Tytuł książki:
Kwiatowa uczta. Jadalne kwiaty w 100 przepisach
Autor książki:
Małgorzata Kalemba-Drożdż
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Egros |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 244 s. |
Wymiar: | 175x240 mm |
EAN: | 9788389986832 |
ISBN: | 978-83-8998-683-2 |
Data: | 2012-10-11 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Oto książka dla wielbicieli kuchni, osób otwartych na nowe smaki i chętnych do przeżycia niezwykłych wrażeń kulinarnych, niekoniecznie biegłych w sztuce gotowania.Jadalne kwiaty z feerią barw, bogactwem aromatów i subtelnością zapachów dostarczają niepowtarzalnych wrażeń estetycznych i smakowych.
Jadalne kwiaty służą nie tylko jako dekoracja potraw, ale również jako przyprawa lub jeden z głównych składników dania.
Zdobycie jadalnych kwiatów nie jest trudne, ponieważ wiele z nich można w prosty sposób hodować nie tylko we własnym ogródku, lecz nawet na balkonie lub parapecie.
Książka "Kwiatowa uczta. Jadalne kwiaty w 100 przepisach" - Małgorzata Kalemba-Drożdż - oprawa twarda - Wydawnictwo Egros. Książka posiada 244 stron i została wydana w 2012 r.