pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kultury smaków

Dane szczegółowe:
Wydawca: Sonia Draga
Rok wyd.: 2018
Oprawa: Blister
Ilość stron: 224 s.
Wymiar: 200x258 mm
EAN: 9788381107136
ISBN: 978-83-8110-713-6
Data: 2018-11-23
Cena wydawcy: 49.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

"Przepiękna celebracja bogactwa smaków Ameryki". DAVID LEBOVITZ
Od początków swego istnienia Ameryka była prawdziwym tyglem kulturalnym. Przywożąc do Stanów Zjednoczonych swe nadzieje i marzenia, imigranci z całego świata dali tej ziemi niezwykle cenne podarunki: domowe przepisy, które zupełnie przeobraziły amerykańską kuchnię. Czym byłby Południowy Zachód bez pikantnych sosów z chili, Nowy Jork bez słynnych żydowskich delikatesów albo Luizjana bez kreolskich smaków gumbo i jambalayi? Dziś nie wyobrażamy już sobie Ameryki bez pizzy, pad thai, hummusu, hot dogów, sushi i strudla - a każde z tych dań zostało przywiezione przez imigrantów. Kultury smaków to kulinarna celebracja wielu grup etnicznych, które przyczyniły się do stworzenia amerykańskiej kultury jedzenia. Od przystawek, przez zupy i sałatki, aż do deserów - to książka kucharska pełna i znanych potraw, i zupełnie nowych aromatów, przygotowana przez najlepszych szefów kuchni wywodzących się ze wszystkich kontynentów.

Książka "Kultury smaków" - oprawa Blister - Wydawnictwo Sonia Draga. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2018 r.