Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Akademickie DIALOG |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 442 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788388238819 |
ISBN: | 83-88238-81-7 |
Data: | 2007-01-29 |
Cena wydawcy: 36.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Jest to pierwsze w języku polskim i oryginalne w skali światowej studium poświęcone historii, tradycji i technologii kulinarnej ludności asyryjskiej. Autor wskazuje na wyjątkową specyfikę asyryjskiej diety, wytworzonej na terenach o starych tradycjach rolniczych, omawia zboża i produkty zbożowe - przede wszystkim chleb, technologie jego wytwarzania i technikę budowy pieców - choć zajmuje się też innymi roślinami jadalnymi i produktami zwierzęcymi.
Książka "Kultura żywienia dawnych i współczesnych Asyryjczyków" - Michael Abdalla - oprawa miękka - Wydawnictwo Akademickie DIALOG.