Kultura koreańska od kuchni - rytuały, etykieta i estetyka
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego |
Rok wyd.: | 2021 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 242 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788323548836 |
ISBN: | 978-83-2354-883-6 |
Data: | 2021-04-15 |
Opis książki:
Teksty zawarte w tomie nawiązują do najdawniejszych dziejów koreańskiej kultury kulinarnej, symboliki ryżu i jego rytualizacji, roli herbaty oraz napojów alkoholowych w kulturze życia codziennego, obejmują też wątki biesiadne w poezji i przekazy na temat historycznej i współczesnej tradycji kulinarnej.
******
Korean Cuisine from the Inside - Rituals, Etiquette and Aesthetics
The texts included in the book refer to the earliest history of Korean culinary culture, the symbolism of rice and its ritualization, the role of tea and alcoholic drinks in everyday culture, they also explore feast threads in poetry and historical and contemporary culinary traditions.
Książka "Kultura koreańska od kuchni - rytuały, etykieta i estetyka" - oprawa miękka - Wydawnictwo Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego. Książka posiada 242 stron i została wydana w 2021 r. Cena 26.28 zł. Zapraszamy na zakupy!