pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kultura bezpieczeństwa żywności

Dane szczegółowe:
Wydawca: CeDeWu
Rok wyd.: 2021
Oprawa: miękka
Ilość stron: 216 s.
Wymiar: 235x165 mm
EAN: 9788381025287
ISBN: 978-83-8102-528-7
Data: 2021-09-15
50.12 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis książki:

Najnowsze wydanie pierwszej w Polsce monografii zgłębiającej temat kultury bezpieczeństwa żywności, wzbogacone o liczne uzupełnienia dotyczące wpływu zagrożenia związanego z pandemią COVID-19 oraz zmianami klimatu. Dodatkowo uwzględnione zostały zaistniałe zmiany w prawie w dokumentach normatywnych.
Książka jest przeznaczonego dla wszystkich zainteresowanych promowaniem i wdrażaniem metod, postaw oraz wartości niezbędnych w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności.
Wśród zaprezentowanych zagadnień:
- postawy definicyjne i założenia ogólnej istoty bezpieczeństwa oraz bezpieczeństwa żywności
- zjawisko food crime (przestępstwa wymierzone w żywność i łańcuch żywnościowy)
- problematyka klimatu i kultury bezpieczeństwa żywności, w tym próba ujęcia zjawiska kultury sprawiedliwego traktowania (just culture) oraz sygnalizowania w dobrej wierze (whistleblowing)
- czynniki oraz uwarunkowania sprzyjające tworzeniu kultury bezpieczeństwa żywności
- narzędzia pozwalające określić, zmierzyć i ocenić dojrzałość poziomu kultury bezpieczeństwa żywności w organizacji oraz wskazać na obszary wymagające doskonalenia
- najnowsza literatura krajowa i zagraniczna dotycząca opisywanych kwestii.

Książka "Kultura bezpieczeństwa żywności" - Małgorzata Z. Wiśniewska - oprawa miękka - Wydawnictwo CeDeWu. Książka posiada 216 stron i została wydana w 2021 r. Cena 50.12 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.