Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | CeDeWu |
Rok wyd.: | 2021 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 216 s. |
Wymiar: | 235x165 mm |
EAN: | 9788381025287 |
ISBN: | 978-83-8102-528-7 |
Data: | 2021-09-15 |
Opis książki:
Najnowsze wydanie pierwszej w Polsce monografii zgłębiającej temat kultury bezpieczeństwa żywności, wzbogacone o liczne uzupełnienia dotyczące wpływu zagrożenia związanego z pandemią COVID-19 oraz zmianami klimatu. Dodatkowo uwzględnione zostały zaistniałe zmiany w prawie w dokumentach normatywnych.
Książka jest przeznaczonego dla wszystkich zainteresowanych promowaniem i wdrażaniem metod, postaw oraz wartości niezbędnych w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności.
Wśród zaprezentowanych zagadnień:
- postawy definicyjne i założenia ogólnej istoty bezpieczeństwa oraz bezpieczeństwa żywności
- zjawisko food crime (przestępstwa wymierzone w żywność i łańcuch żywnościowy)
- problematyka klimatu i kultury bezpieczeństwa żywności, w tym próba ujęcia zjawiska kultury sprawiedliwego traktowania (just culture) oraz sygnalizowania w dobrej wierze (whistleblowing)
- czynniki oraz uwarunkowania sprzyjające tworzeniu kultury bezpieczeństwa żywności
- narzędzia pozwalające określić, zmierzyć i ocenić dojrzałość poziomu kultury bezpieczeństwa żywności w organizacji oraz wskazać na obszary wymagające doskonalenia
- najnowsza literatura krajowa i zagraniczna dotycząca opisywanych kwestii.
Książka "Kultura bezpieczeństwa żywności" - Małgorzata Z. Wiśniewska - oprawa miękka - Wydawnictwo CeDeWu. Książka posiada 216 stron i została wydana w 2021 r. Cena 51.84 zł. Zapraszamy na zakupy!