Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788377070864 |
ISBN: | 978-83-7707-086-4 |
Data: | 2012-07-16 |
Opis książki:
?Kulinarny przewodnik grzybiarza? przekonuje, że z grzybów można przyrządzić całe mnóstwo dań na różne sposoby. Znajdziecie w nim 120 przepisów na codzienne i wykwintne potrawy. Łączy je wspólna cecha: łatwość wykonania.Autor proponuje receptury na sałatki, przystawki, zupy, sosy i dania główne z grzybami świeżymi, suszonymi lub marynowanymi - m.in. na sałatkę ziemniaczaną z grzybami, pasztet grzybowy, krem grzybowy z serem feta, kotlety z kaszy i grzybów, kaczkę pieczoną z grzybami, karpia pieczonego z pieczarkami i grzybowe leczo.
Ponadto prezentuje pomysły na przetwory z grzybów - np. kwaszone kurki i rydze czy grzyby pasteryzowane w tłuszczu.
Dodatkowym atutem książki jest rozdział wstępny na temat rozpoznawania grzybów oraz ich przyrządzania. To nieodzowny przewodnik kulinarny dla miłośników dań z grzybów.
Książka "Kulinarny przewodnik grzybiarza" - Tadeusz Barowicz - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2012 r.