Tytuł książki:
Kulinarny Kaukaz. Smaki, tradycje, receptury
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 222 s. |
Wymiar: | 220x285 mm |
EAN: | 9788375443240 |
ISBN: | 978-83-7544-324-0 |
Data: | 2011-05-10 |
Cena wydawcy: 59.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Kuchnia kaukaska wyróżnia się niepowtarzalną oryginalnością. Nie ma możliwości pomylenia ostro-pikantnego charczo lub gorącego piti w glinianych garnuszkach z inną zupą o zbliżonym wyglądzie i smaku nie zapomina się również świątecznych posiłków w trakcie których podawana jest tołma w delikatnych liściach winogron lub dymiący pilaw. Każdy znajdzie w tym rogu obfitości potrawę zgodną z własnym gustem prawdziwi macho - ostre mięsne jadła wegetarianie - oryginalne potrawy z warzyw i owoców łakomczuchy - rozpływające się w ustach smakołyki o bajecznych nazwach rachat-łukum pachława i kurabje.
Książka "Kulinarny Kaukaz. Smaki, tradycje, receptury" - oprawa twarda - Wydawnictwo REA. Książka posiada 222 stron i została wydana w 2011 r.