pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kulinarny Kaukaz. Smaki, tradycje, receptury

Dane szczegółowe:
Wydawca: REA
Rok wyd.: 2011
Oprawa: twarda
Ilość stron: 222 s.
Wymiar: 220x285 mm
EAN: 9788375443240
ISBN: 978-83-7544-324-0
Data: 2011-05-10
Cena wydawcy: 59.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Kuchnia kaukaska wyróżnia się niepowtarzalną oryginalnością. Nie ma możliwości pomylenia ostro-pikantnego charczo lub gorącego piti w glinianych garnuszkach z inną zupą o zbliżonym wyglądzie i smaku nie zapomina się również świątecznych posiłków w trakcie których podawana jest tołma w delikatnych liściach winogron lub dymiący pilaw. Każdy znajdzie w tym rogu obfitości potrawę zgodną z własnym gustem prawdziwi macho - ostre mięsne jadła wegetarianie - oryginalne potrawy z warzyw i owoców łakomczuchy - rozpływające się w ustach smakołyki o bajecznych nazwach rachat-łukum pachława i kurabje.

Książka "Kulinarny Kaukaz. Smaki, tradycje, receptury" - oprawa twarda - Wydawnictwo REA. Książka posiada 222 stron i została wydana w 2011 r.