Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Świat Książki |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 240 s. |
Wymiar: | 210x260 mm |
EAN: | 9788379437030 |
ISBN: | 978-83-7943-703-0 |
Data: | 2014-10-22 |
Opis książki:
Joseph Józek Seeletso - Botswańczyk z urodzenia od wielu lat Polak z wyboru. Absolwent prestiżowej angielskiej uczelni gastronomicznej Westminster College w Londynie gdzie uzyskał tytuł Chef de Cusine. Kucharz artysta kulinarny wizjoner. Od wielu lat zakochany w Polsce jej smakach podejściu do tradycji kultywowanych zarówno w życiu jak i w kuchni. Wędrówka po kuchniach świata zaowocowała wydaniem pierwszej autorskiej książki. To przepisy które łączą afrykańskie inspiracje i tradycyjne polskie składniki oraz polskie inspiracje z tradycją zaczerpniętą z serca Afryki. To kuchnia z apetytem na poszukiwanie nowych smaków i harmonii.
Książka "Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk" - Joseph Seeletso - oprawa miękka - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2014 r.