Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | AST |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 304 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788394705008 |
ISBN: | 978-83-947050-0-8 |
Data: | 2019-12-16 |
Opis książki:
W książce autor dzieli się własnymi tajemnicami i przedstawia 100 przepisów na przygotowanie "żywych" potraw. To właśnie oryginalne receptury stanowią zasadniczą zawartość tej książki. Dzięki konkretnym wskazówkom każdy będzie potrafił "skomponować" pełnowartościową dietę, dostosowaną do indywidualnej kondycji i uniknie typowych błędów diety wegetariańskiej i witariańskiej. Siergiej Gładkow jest doktorem nauk matematyczno-fizycznych, w przeszłości z sukcesami zajmującym się fizyką eksperymentalną, autorem wielu publikacji. Gdy jego karierę naukową przerwała zagrażająca życiu choroba onkologiczna, postanowił zrezygnować z pomocy lekarzy i wszystkie sprawy związane ze zdrowiem wziąć w swoje ręce. Od tego czasu minęło prawie ćwierć wieku. Autor znalazł nową drogę i cel swojego życia - poszukiwanie sposobów uzyskania jedności z Przyrodą, rozumianą jako żywy organizm. Wydał w Rosji już kilka prac na temat zdrowego odżywiania. Jedną z głównych idei niniejszej książki jest postrzeganie budowania diety idealnej jako procesu twórczego, do którego należy podchodzić, kierując się nie narzuconymi teoriami i dogmatami, ale uważną obserwacją własnego organizmu - to w nim mamy poszukiwać symptomów rosnącej witalności.
Książka "Kulinarna księga natury" - Siergiej Gładkow - oprawa miękka - Wydawnictwo AST. Książka posiada 304 stron i została wydana w 2018 r. Cena 32.06 zł. Zapraszamy na zakupy!