Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wolters Kluwer business |
Rok wyd.: | 2022 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 324 s. |
EAN: | 9788382862799 |
ISBN: | 978-83-8286-279-9 |
Data: | 2022-05-04 |
Opis książki:
W prezentowanej publikacji autor udowadnia, że szeroko rozumiane kulinaria mogą być i często są przedmiotem ochrony w prawie własności intelektualnej. Zgodnie z tezą zawartą w książce wytwory człowieka nazywane kulinariami można próbować rozpatrywać jako znaki towarowe, oznaczenia geograficzne, wynalazki, know-how czy wreszcie jako utwory.
W opracowaniu autor omawia w szczególności:
- oznaczenia jakościowe kulinariów;
- wynalazki kulinarne;
- znaki towarowe w obszarze kulinariów;
- możliwość ochrony kulinariów jako tajemnicy na podstawie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji i kodeksu pracy.
Publikacja jest przeznaczona zarówno dla prawników praktyków: sędziów, adwokatów, radców prawnych, rzeczników patentowych, jak i pracowników naukowych, którzy zajmują się prawem własności intelektualnej, a także przedsiębiorców (w tym restauratorów, producentów wyrobów spożywczych), pracowników działów sprzedaży, marketingu i PR w branży wyrobów spożywczych, którzy chcą zrozumieć niełatwe zagadnienia z tej dziedziny prawa.
Książka "Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej" - Piotr Ślęzak - oprawa twarda - Wydawnictwo Wolters Kluwer business. Książka posiada 324 stron i została wydana w 2022 r. Cena 130.52 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.