Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Gruner+Jahr, G+J |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 304 s. |
Wymiar: | 210x260 mm |
EAN: | 9788375961553 |
ISBN: | 978-83-7596-155-3 |
Data: | 2011-09-06 |
Opis książki:
Mając tę książkę, można zaspokoić apetyt na potrawy z ulubionych restauracji etnicznych, używając świeżych składników i prostych technik kulinarnych. Może już nigdy nie będziesz musiał zamawiać jedzenia na wynos! Rick Rodgers Wypróbuj najbardziej lubiane potrawy z całego świata od chińskiej zupy wonton i złotego kurczaka z nerkowcami przez kremową, ogórkową raitę do dekadenckiego kurczaka tikka masala z Indii. Znajdziesz tu ponad 150 pysznych, łatwych do przygotowania przepisów dla miłośników kuchni międzynarodowej: FRANCUSKIEJ WŁOSKIEJ ŚRÓDZIEMNOMORSKIEJ MEKSYKAŃSKIEJ INDYJSKIEJ CHIŃSKIEJ TAJSKIEJ WIETNAMSKIEJ RICK RODGERS to wielokrotnie nagradzany autor książek kulinarnych, nauczyciel gotowania, a także gościnnie występujący w telewizji i radiu szef kuchni, który swoją miłością do dobrego jedzenia zaraża codziennie tysiące ludzi. Jest autorem ponad 30 książek kulinarnych, w tym bestsellera Thanksgiving 101, nominowanych do nagrody IACP Cookbook Award The Carefree Cook i Kaffeehaus, a także Comfort Food i Essentials of Roasting. Regularnie współpracuje z takimi magazynami jak Cooking Light, Food & Wine i Bon Appétit.
Książka "Kuchnie świata" - Rick Rogers - oprawa miękka - Wydawnictwo Gruner+Jahr, G+J. Książka posiada 304 stron i została wydana w 2011 r.