pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia żydowska

Autor książki:

Tova Aran-Friedman

Dane szczegółowe:
Wydawca: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Rok wyd.: 2008
Oprawa: twarda
Ilość stron: 168 s.
Wymiar: 220x290 mm
EAN: 9788325800031
ISBN: 978-83-2580-003-1
Data: 2009-02-10
pozycja niedostępna

Opis książki:

Autorka jest Żydówką urodzoną w Krakowie i Polsce zawdzięcza najlepsze wspomnienia o dzieciństwie i młodości. Książka jest swojego rodzaju hołdem dla Najbliższych, których już nie ma, i powinna się nazywać Krakowska kuchnia żydowska. Babcia autorki razem z mamą wprowadzały ją w świat tajemnic gotowania i niezwykłych smaków. I to właśnie im autorka pragnie wyrazić poprzez napisanie tej książki wdzięczność i szacunek. W książce znajdziemy opis wszystkich świąt żydowski ch oraz przepisy na związane z nimi tradycyjne potrawy, jak chały słodkie i wytrawne, kugel z makaronu, roladki z piersi kurzej czy nadziewana pierś indyczki. Jest tu także opis zasad koszerności potraw.

Książka "Kuchnia żydowska" - Tova Aran-Friedman - oprawa twarda - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 168 stron i została wydana w 2008 r.