Tytuł książki:
Kuchnia żydowska. Święta, obyczaje i potrawy świąteczne
Autor książki:
Barbara Szczepanowicz, Dorota Szczepanowicz
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Petrus |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 272 s. |
Wymiar: | 175x245 mm |
EAN: | 9788377200407 |
ISBN: | 978-83-7720-040-7 |
Data: | 2012-08-17 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
W książce podano nie tylko przepisy na najsmaczniejsze i najsłynniejsze potrawy żydowskie, które można przyrządzić właściwie w każdej kuchni, ale też opisano wszystkie najważniejsze święta żydowskie - zarówno religijne, jak i rodzinne - wiążąc je ze spożywanymi wówczas potrawami.
Książka "Kuchnia żydowska. Święta, obyczaje i potrawy świąteczne" - Barbara Szczepanowicz, Dorota Szczepanowicz - oprawa twarda - Wydawnictwo Petrus. Książka posiada 272 stron i została wydana w 2011 r.