Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Rzeczpospolita S.A. |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 240x170 mm |
EAN: | 9788389840684 |
ISBN: | 978-83-8984-068-4 |
Data: | 2008-11-19 |
Opis książki:
Kolekcja "Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy" to unikatowe połączenie praktycznej wiedzy kulinarnej z ciekawostkami pozwalającymi poznać i odczuć różnorodny klimat i tradycje kuchni każdego z 25 krajów świata. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów wybranego kraju, w każdym tomie Czytelnicy poznają także sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej typowe potrawy i przyprawy.
Każdy tom zawiera 5 działów: Palcem po mapie - o kulinarnych regionach i ich charakterystyce Z historią w tle - o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach Na talerzu - o sposobach przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów Wokół stołu - o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych Przepisy - wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni. Prostota wykonania i znakomity smak potraw każdego z polecanych przepisów są gwarantowane.
Książka "Kuchnia żydowska. Podróże kulinarne" - Krzysztof Pysiak - oprawa twarda - Wydawnictwo Rzeczpospolita S.A.. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2008 r.