pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia żydowska

Autor książki:

G.A. Dubowis

Dane szczegółowe:
Wydawca: REA
Rok wyd.: 2010
Oprawa: twarda
Ilość stron: 630 s.
Wymiar: 215x275 mm
EAN: 9788375441956
ISBN: 978-83-7544-195-6
Data: 2010-03-19
pozycja niedostępna

Opis książki:

Książka, którą Drodzy Czytelnicy trzymacie w dłoniach jest unikalna. Zaproponowano w niej tysiące przepisów najróżniejszych dań kuchni żydowskiej. Przepisy skomplikowane i proste drogie i tanie popularne i dawno zapomniane. Dzięki rozprzestrzenianiu się narodu żydowskiego po całym świecie kuchnia ta wchłonęła wszystko co najlepsze ze sztuki kulinarnej innych narodów jednocześnie przekazując im swoje oryginalne dania jakże cenna jest ryba faszerowana. Prawdziwi smakosze po przeczytaniu tej książki będą zadowoleni nie tylko z powodu przygotowania i spożycia dań kuchni żydowskiej ale także z powodu biesiady z dowcipnym człowiekiem - autorem tej książki który w proces przygotowania dań wplata przemyślenia o ciekawych sprawach zapraszając jako współbiesiadników Dowłatowa Babla Szaloma Alejchema Żwanieckiego Ostera Gubermana i Szendericza. A to już jest uczta dla duszy.

Książka "Kuchnia żydowska" - G.A. Dubowis - oprawa twarda - Wydawnictwo REA. Książka posiada 630 stron i została wydana w 2010 r.