Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Rebis |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 288 s. |
Wymiar: | 190x220 mm |
EAN: | 9788375103847 |
ISBN: | 978-83-7510-384-7 |
Data: | 2011-05-18 |
Opis książki:
Napisana przez Piotr Bikonta książka poświęcona kuchni Żydów polskich. Piotr Bikont reżyser dziennikarz i krytyk kulinarny kreśli w tej niezwykłej bogato ilustrowanej książce wizję kuchni żydowskiej dostosowanej do wymogów i gustów współczesnego odbiorcy. Oprócz przepisów na cenione przez smakoszy na całym świecie potrawy czytelnik znajdzie tutaj także wiele cennych informacji na temat kultury i historii Żydów. Atutem książki jest jej wyjątkowa szata graficzna dzięki której będzie ona wspaniałym prezentem zarówno dla wszystkich miłośników wybornej kuchni jak i kolekcjonerów pięknych książek. Piotr Bikont wraz z Robertem Makłowiczem pisał dla takich czasopism jak Wprost i Newsweek. Jest także współautorem znanych i popularnych książek m.in. Dialogów języka z podniebieniem Listów pieczętowanych sosem i Stołu z niepowyłamywanymi nogami.. Przewodniczący Kapituły Dobrego Smaku.
Książka "Kuchnia żydowska Balbiny Przepiórko" - Piotr Bikont - oprawa twarda - Wydawnictwo Rebis. Książka posiada 288 stron i została wydana w 2011 r.