Tytuł książki:
Kuchnia żydowska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Arystoteles |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 64 s. |
Wymiar: | 170x235 mm |
EAN: | 9788363803575 |
ISBN: | 978-83-6380-357-5 |
Data: | 2014-02-27 |
5.26
pozycja dostępna
Wyślemy w czasie: 24 h
×
Opis książki:
Kuchnia żydowska - narodowa kuchnia Żydów charakteryzująca się skrupulatnym przestrzeganiem koszerności.Najważniejszą cechą kuchni żydowskiej, obecną we wszystkich jej odmianach, jest ścisłe przestrzeganie koszerności, tj. religijnego podziału pokarmów na koszerne - czyste (dozwolone) i trefne - nieczyste (zakazane). Podział ten oparty jest na Biblii, na nakazach Pięcioksięgu Mojżesza (Tory), i późniejszych interpretacjach tych praw przez rabinów.
Książka "Kuchnia żydowska" - oprawa miękka - Wydawnictwo Arystoteles. Książka posiada 64 stron i została wydana w 2014 r. Cena 5.26 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.