pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia żydowska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Arystoteles
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 64 s.
Wymiar: 170x235 mm
EAN: 9788363803575
ISBN: 978-83-6380-357-5
Data: 2014-02-27
5.26 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis książki:

Kuchnia żydowska - narodowa kuchnia Żydów charakteryzująca się skrupulatnym przestrzeganiem koszerności.

Najważniejszą cechą kuchni żydowskiej, obecną we wszystkich jej odmianach, jest ścisłe przestrzeganie koszerności, tj. religijnego podziału pokarmów na koszerne - czyste (dozwolone) i trefne - nieczyste (zakazane). Podział ten oparty jest na Biblii, na nakazach Pięcioksięgu Mojżesza (Tory), i późniejszych interpretacjach tych praw przez rabinów.

Książka "Kuchnia żydowska" - oprawa miękka - Wydawnictwo Arystoteles. Książka posiada 64 stron i została wydana w 2014 r. Cena 5.26 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.