Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Muza |
Rok wyd.: | 2006 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 190x280 mm |
EAN: | 9788373196841 |
ISBN: | 83-7319-684-6 |
Data: | 2006-11-13 |
Opis książki:
Sztuka kulinarna jest fascynująca, ale także pełna zagadek. Tempura? Pesto? Harissa? Cóż to takiego? Do czego mogą się nam przydać cukier palmowy i wasabi? W jakich okolicznościach makarony ryżowe i sojowe okazują się lepsze od pszennych? Czy grzyby leśne pasują do dzikiego ryżu? Co to jest biała herbata? W tej książce znajdziemy informacje o ponad 500 ingrediencjach. Dowiemy się czego można od nich oczekiwać pod względem smaku, jakości i zastosowań. Poznamy również jaką rolę pełnią one w różnych tradycjach kulinarnych. Fachowe wyjaśnienia na temat każdego opisanego składnika oraz użyteczne rady w sprawach przechowywania żywności. Najnowsze mody kuchenne i artykuły egzotyczne obok składników tradycyjnych, sprawdzonych od lat.
Książka "Kuchnia XXI wieku" - Clare Ferguson - oprawa twarda - Wydawnictwo Muza. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2006 r.