pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia włoska. Najlepsze przepisy z ilustracjami

Autor książki:

Alberto Massari

(red.)
Dane szczegółowe:
Wydawca: Olesiejuk
Rok wyd.: 2010
Oprawa: twarda
Ilość stron: 544 s.
Wymiar: 175x245 mm
EAN: 9788376266343
ISBN: 978-83-7626-634-3
Data: 2010-11-16
Cena wydawcy: 99.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Włosi szczycą się jedynym w swoim rodzaju dziedzictwem kulinarnym. Współczesna kuchnia włoska jest owocem ponad dwóch tysięcy lat burzliwych dziejów w tym epoki imperialnej potęgi zderzenia z innymi kulturami oraz długiego okresu istnienia samodzielnych państw na Półwyspie Apenińskim. Efektem tego zderzenia jest niezwykła różnorodność tej kuchni i jej regionalna specyfika. Kuchnia włoska to nie tylko bogactwo smaków - to jedność w wielości i niezapomniana przygoda kulinarna. Warto rozsmakować się w tych południowych potrawach które kojarzą się z pięknem i radością życia z wakacjami i słońcem z wyjątkowymi chwilami i dobrym towarzystwem. Warto wyczarować ten włoski smak i podzielić się nim z bliskimi i przyjaciółmi nawet jeśli przygotowanie dań wymaga trochę trudu. To kulinarne kompendium z pewnością Wam w tym pomoże Eksluzywnie wydanie w złoconym etui.

Książka "Kuchnia włoska. Najlepsze przepisy z ilustracjami" - Alberto Massari (red.) - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 544 stron i została wydana w 2010 r.