Kuchnia włoska. Najlepsze przepisy z ilustracjami
Alberto Massari
(red.)Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 544 s. |
Wymiar: | 175x245 mm |
EAN: | 9788376266343 |
ISBN: | 978-83-7626-634-3 |
Data: | 2010-11-16 |
Opis książki:
Włosi szczycą się jedynym w swoim rodzaju dziedzictwem kulinarnym. Współczesna kuchnia włoska jest owocem ponad dwóch tysięcy lat burzliwych dziejów w tym epoki imperialnej potęgi zderzenia z innymi kulturami oraz długiego okresu istnienia samodzielnych państw na Półwyspie Apenińskim. Efektem tego zderzenia jest niezwykła różnorodność tej kuchni i jej regionalna specyfika. Kuchnia włoska to nie tylko bogactwo smaków - to jedność w wielości i niezapomniana przygoda kulinarna. Warto rozsmakować się w tych południowych potrawach które kojarzą się z pięknem i radością życia z wakacjami i słońcem z wyjątkowymi chwilami i dobrym towarzystwem. Warto wyczarować ten włoski smak i podzielić się nim z bliskimi i przyjaciółmi nawet jeśli przygotowanie dań wymaga trochę trudu. To kulinarne kompendium z pewnością Wam w tym pomoże Eksluzywnie wydanie w złoconym etui.
Książka "Kuchnia włoska. Najlepsze przepisy z ilustracjami" - Alberto Massari (red.) - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 544 stron i została wydana w 2010 r.