Kuchnia włoska. Klasyczne i nowoczesne dania
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 384 s. |
Wymiar: | 220x275 mm |
EAN: | 9788327400567 |
ISBN: | 978-83-274-0056-7 |
Data: | 2012-11-30 |
Opis książki:
Bogaty wybór przepisów zdrowe świeże składniki aromatyczne zioła i przyprawy - oto tajemnica popularności kuchni włoskiej. Ta znakomita książka kucharska w przejrzystej formie prezentuje bogactwo i różnorodność oryginalnych włoskich recept i sprawia że sama ich lektura tak dalece pobudza apetyt że ogarnia nas nieprzeparta ochota spróbowania tych pachnących zup kolorowych i chrupiących salat oraz bajecznych deserów. Książka zawiera nieprzebrane mnóstwo przepisów na różne okazje z uwzględnieniem odmiennych kulinarnych upodobań. A przepisy są tak łatwe w przygotowaniu że w okamgnieniu można wyczarować smak Południa i urok włoskich potraw. Przepisy są przejrzyście zestawione w grupach tematycznych i przedstawione krok po kroku na kolorowych ilustracjach jasne dla początkujących i zaawansowanych. Oznaczono stopień trudności czas przygotowywania i gotowania każdej potrawy. Uzupełnieniem są rady kucharza i warianty dań.
Książka "Kuchnia włoska. Klasyczne i nowoczesne dania" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 384 stron i została wydana w 2012 r.