Tytuł książki:
Kuchnia włoska. Ingrediencje i klasyczne przepisy
Autor książki:
Kate Whiteman, Jeni Wright, Angela Boggiano
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Elipsa |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 230x300 mm |
EAN: | 9788324595402 |
ISBN: | 978-83-245-9540-2 |
Data: | 2009-03-27 |
Cena wydawcy: 59.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Książka ta jest czymś więcej niż zbiorem przepisów na włoskie dania. Przedstawiamy podstawowe składniki używane we włoskiej kuchni, ich właściwości i możliwości wykorzystania w klasycznych i współczesnych przepisach. Część pierwsza to wyczerpujący przewodnik po specyficznych włoskich ingrediencjach. Omawiamy kolejno: makarony, ryż, zboża, sery, wędliny i kiełbasy, mięsa i drób, ryby i skorupiaki, warzywa, grzyby, owoce, zioła i przyprawy, a także aperitify i inne popularne we Włoszech trunki.
Książka "Kuchnia włoska. Ingrediencje i klasyczne przepisy" - Kate Whiteman, Jeni Wright, Angela Boggiano - oprawa miękka - Wydawnictwo Elipsa. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2008 r.