Tytuł książki:
Kuchnia włoska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Arystoteles |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 64 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788363803537 |
ISBN: | 978-83-6380-353-7 |
Data: | 2014-02-27 |
Cena wydawcy: 5.99 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Kuchnia włoska charakteryzuje się korzystaniem z dużej ilości warzyw i przypraw takich jak oregano, bazylia, pieprz, estragon, tymianek, rozmaryn, a także używaniem parmezanu. W kuchni tej dość powszechnie stosuje się też oliwę, pomidory oraz cebulę i czosnek, a także oliwki. Kuchnia włoska wyspecjalizowała się szczególnie w potrawach mącznych oraz w rybnych i owocach morza.W tej publikacji z pewnością znajdą Państwo przepisy, które pozwolą zagłębić się w smakach włoskich specjałów.
Książka "Kuchnia włoska" - oprawa miękka - Wydawnictwo Arystoteles. Książka posiada 64 stron i została wydana w 2014 r.