Kuchnia wegańska na cztery pory roku
Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2023 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 192 s. |
Wymiar: | 162x235 mm |
EAN: | 9788381517942 |
ISBN: | 978-83-8151-794-2 |
Data: | 2023-10-23 |
Opis książki:
Dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć jej rytm. Sezonowość to klucz do prawidłowo zbilansowanej diety. Warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy lokalnych wytwórców. Dzięki tej książce dowiesz się, jak tego dokonać.
Znajdziesz tu informacje o:
- korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
- makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
- źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
- składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia
oraz przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych.
Ewa Sypnik-Pogorzelska i Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska to dyplomowane dietetyczki z powołaniem i założycielki Poradni Dietetycznej Dietosfera. Autorki licznych książek i artykułów. Występowały w programach poradnikowych i lifestylowych dla telewizji Kuchnia+, Polsat i TVN.
Książka "Kuchnia wegańska na cztery pory roku" - Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2023 r. Cena 32.18 zł. Zapraszamy na zakupy!