pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia wegańska na cztery pory roku

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2023
Oprawa: miękka
Ilość stron: 192 s.
Wymiar: 162x235 mm
EAN: 9788381517942
ISBN: 978-83-8151-794-2
Data: 2023-10-23
32.18 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 3-5 dni

Opis książki:

Dieta wegańska wcale nie musi być jednostajna. Wystarczy, że odkryjesz bogactwo darów każdej z pór roku. Wiosenne warzywa liściaste, letnie zioła, jesienne owoce, zimowe bulwy... Matka Natura dba o różnorodność naszego jadłospisu. Wystarczy tylko wyczuć jej rytm. Sezonowość to klucz do prawidłowo zbilansowanej diety. Warto zwracać na nią uwagę przy robieniu zakupów. Dzięki temu mamy szansę na zdrowsze życie i wspomagamy lokalnych wytwórców. Dzięki tej książce dowiesz się, jak tego dokonać.

Znajdziesz tu informacje o:
- korzyściach płynących ze stosowania diety wegańskiej,
- makro- i mikroskładnikach w żywieniu weganina,
- źródłach białek, tłuszczów, węglowodanów, witamin i minerałów,
- składnikach niedoborowych w diecie wegańskiej i sposobach ich uzupełnienia
oraz przepisy na wyjątkowe wegańskie dania z uwzględnieniem produktów sezonowych.

Ewa Sypnik-Pogorzelska i Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska to dyplomowane dietetyczki z powołaniem i założycielki Poradni Dietetycznej Dietosfera. Autorki licznych książek i artykułów. Występowały w programach poradnikowych i lifestylowych dla telewizji Kuchnia+, Polsat i TVN.

Książka "Kuchnia wegańska na cztery pory roku" - Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2023 r. Cena 32.18 zł. Zapraszamy na zakupy!