Tytuł książki:
Kuchnia turecka
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 240 s. |
Wymiar: | 140x140 mm |
EAN: | 9788377700242 |
ISBN: | 978-83-7770-024-2 |
Data: | 2011-08-10 |
Cena wydawcy: 14.99 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Turcja ze względu na swoją historię i geograficzne położenie stała się intrygującą mieszanką różnych wpływów. Z jednej strony graniczy z kilkoma krajami Bliskiego Wschodu stąd w jej kulinarnym repertuarze znalazły się tradycyjne dania arabskie lub ich odmiany. Z drugiej należy do kręgów krajów śródziemnomorskich w związku z czym można znaleźć w jej kuchni pewne elementy prostej zdrowej diety. Poradnik kulinarny Kuchnia turecka to - ponad 100 wspaniałych przepisów - krótkie wstępy z przydatnymi wskazówkami - proste opisy gwarantujące doskonały rezultat - inspirujące zdjęcia pobudzające apetyt.
Książka "Kuchnia turecka" - oprawa miękka - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2011 r.