pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia turecka

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olesiejuk
Rok wyd.: 2011
Oprawa: miękka
Ilość stron: 240 s.
Wymiar: 140x140 mm
EAN: 9788377700242
ISBN: 978-83-7770-024-2
Data: 2011-08-10
Cena wydawcy: 14.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Turcja ze względu na swoją historię i geograficzne położenie stała się intrygującą mieszanką różnych wpływów. Z jednej strony graniczy z kilkoma krajami Bliskiego Wschodu stąd w jej kulinarnym repertuarze znalazły się tradycyjne dania arabskie lub ich odmiany. Z drugiej należy do kręgów krajów śródziemnomorskich w związku z czym można znaleźć w jej kuchni pewne elementy prostej zdrowej diety. Poradnik kulinarny Kuchnia turecka to - ponad 100 wspaniałych przepisów - krótkie wstępy z przydatnymi wskazówkami - proste opisy gwarantujące doskonały rezultat - inspirujące zdjęcia pobudzające apetyt.

Książka "Kuchnia turecka" - oprawa miękka - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2011 r.