Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788377736890 |
ISBN: | 978-83-7773-689-0 |
Data: | 2017-03-06 |
Opis książki:
Kuchnia toskańska to książka palce lizać! Apetyczne przepisy na dania rybne, mięsne i wegetariańskie oraz zupy i desery uzupełnione zostały wyborem smakowitych felietonów. Piotr Adamczewski z charakterystyczną swadą opowiada m.in. o chlebie pieczonym bez soli i wytłaczaniu aromatycznej oliwy, o bistecca alla fiorentina i wonnych ogrodach ziołowych, o zadziwiającej rybie z wieprzka i czarnym kogucie z etykietki chianti, o rzece brunello di Montalcini, o toskańskich miastach, miasteczkach, restauracjach i trattoriach?
Piotr Adamczewski - reporter, krytyk kulinarny "Polityki", autor bloga "Gotuj się!" oraz książek kulinarnych (m.in. Smakosz wędrowny, Męskie gotowanie, Krwawa historia smaków, Rok na stole, Wędrówka po stołach Europy), który świat poznawał smakowicie - za stołem i od kuchni, współautor przewodników po restauracjach Warszawy i okolic.
Książka "Kuchnia toskańska" - Piotr Adamczewski - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2017 r.