Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Astrum |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 152 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788372775832 |
ISBN: | 978-83-7277-583-2 |
Data: | 2012-05-22 |
Opis książki:
Kuchnia tajska kojarzy się nam z egzotyką. Zwłaszcza, że zgłębiając jej tajniki można się dowiedzieć, jak smakują mrówki, koniki polne czy szarańcza! Tajska sztuka kulinarna uznawana jest za jedną z najbardziej oryginalnych kuchni świata. Jej symbolem jest curry, podstawowym składnikiem ryż, a tajemnicę smaku stanowią lokalne, najostrzejsze na świecie przyprawy. Komponując je z wieprzowiną, mięsem drobiowym czy różnorodnością owoców morza, otrzymujemy całe bogactwo egzotycznych smaków i kolorów. Charakterystyczna dla kuchni tajskiej jest również dbałość o równowagę między pięcioma podstawowymi smakami. A łączenie lokalnych składników z pochodzącymi z innych stron świata pozwala tworzyć dania niezwykłe, co umożliwiają przepisy zebrane w tej książce. Warto spróbować!
Książka "Kuchnia tajska" - Lech Tkaczyk - oprawa miękka - Wydawnictwo Astrum. Książka posiada 152 stron i została wydana w 2012 r.