Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie Część 2
Artur Bokła, Katarzyna Mikulska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Pascal |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 115x190 mm |
EAN: | 9788381030915 |
ISBN: | 978-83-8103-091-5 |
Data: | 2017-10-25 |
Opis książki:
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania. W tej części Kuchni survivalowej prezentujemy różne sposoby wędzenia, krzesania ognia oraz tajniki doboru hubki i rozpałki. Poznasz techniki pieczenia - w glinie, na spodku, w piecu glinianym i pod kloszem. Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Tylko przygotowani przetrwają! Niezwykły toolbook tym razem wyposażyliśmy w sól - trudną do zastąpienia w terenie przyprawę, naturalny konserwant, lekarstwo oraz regulator gospodarki wodnej w organizmie. Toolbook zawiera: * przepisy kulinarne z wykorzystaniem roślin łąkowych (np. mąka z kłączy perzu), leśnych (np. mąka z żołędzi) oraz bagiennych (np. ziołowe podpłomyki z mąką z pałki wodnej) * prezentację technik gotowania w terenie (pieczenie w glinie, w glinianym piecu, wędzenie) * techniki krzesania ognia oraz przygotowania hubki i rozpałki * filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR * sól, linijkę calową i centymetrową
Książka "Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie Część 2" - Artur Bokła, Katarzyna Mikulska - oprawa miękka - Wydawnictwo Pascal. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2017 r.