Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie cz. 1
Artur Bokła, Katarzyna Mikulska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Pascal |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 115x190 mm |
EAN: | 9788381030458 |
ISBN: | 978-83-8103-045-8 |
Data: | 2017-07-06 |
Opis książki:
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.
Niezwykły toolbook, który wyposażyliśmy w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia - najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie.
Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni?
Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Obudź w sobie naszą narodową zapobiegliwość i zaradność. Tylko przygotowani przetrwają!
Toolbook zawiera:
- prezentację technik gotowania w terenie (żar, dół ziemny, gotowanie kamieniami)
- przepisy kulinarne - poradnik, jak rozpalić ogień (łuk ogniowy, świder ręczny)
- opis gatunków drzew - jak i do czego je wykorzystać (rozpałka, podtrzymanie ognia, tworzenie żaru, wędzenie, itd.)
- filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR
- mocny rzemień, linijkę calową i centymetrową
W serii ukazały się: Przygotowani przetrwają Sztuczki survivalowe Terenowa apteczka ziołowa
Książka "Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie cz. 1" - Artur Bokła, Katarzyna Mikulska - oprawa miękka - Wydawnictwo Pascal. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2017 r.