Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie cz. 1
Artur Bokła, Katarzyna Mikulska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Pascal |
Rok wyd.: | 2020 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 156 s. |
Wymiar: | 115x190 mm |
EAN: | 9788381036511 |
ISBN: | 978-83-8103-651-1 |
Data: | 2020-05-25 |
Opis książki:
To nie tylko książka, ale stworzone z pasją narzędzie przetrwania.
Niezwykły toolbook, który wyposażono w mocny rzemień umożliwiający rozpalenie ognia - najważniejszego narzędzia w walce o przeżycie. Ogień to ciepło, światło, ochrona przed dzikimi zwierzętami, ale także możliwość przygotowania posiłku. Co zjeść w lesie, jak przyrządzić to, co oferuje nam natura, piekąc w żarze, wykorzystując ruszt, dół ziemny lub gotując przy pomocy kamieni?
Bezcenna, sprawdzona w praktyce wiedza, która może uratować zdrowie, a nawet życie. Obudź w sobie naszą narodową zapobiegliwość i zaradność. Tylko przygotowani przetrwają!
Toolbook zawiera:
prezentację technik gotowania w terenie (żar, dół ziemny, gotowanie kamieniami), przepisy kulinarne, poradnik, jak rozpalić ogień (łuk ogniowy, świder ręczny), opis gatunków drzew - jak i do czego je wykorzystać (rozpałka, podtrzymanie ognia, tworzenie żaru, wędzenie, itd.), filmy instruktażowe dostępne w aplikacji Pascal AR, mocny rzemień, linijkę calową i centymetrową. W serii ukazały się:
"Przygotowani przetrwają", "Sztuczki survivalowe", "Terenowa apteczka ziołowa".
Książka "Kuchnia survivalowa bez ekwipunku. Gotowanie w terenie cz. 1" - Artur Bokła, Katarzyna Mikulska - oprawa miękka - Wydawnictwo Pascal. Książka posiada 156 stron i została wydana w 2020 r. Cena 27.78 zł. Zapraszamy na zakupy!