pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia staropolska

Autor książki:

Piotr Adamczyk

Dane szczegółowe:
Wydawca: Buchmann
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 256 s.
Wymiar: 165x240 mm
EAN: 9788376706030
ISBN: 978-83-7670-603-0
Data: 2012-11-15
Cena wydawcy: 29.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Celem tej publikacji jest przypomnienie dawnych sposobów przygotowywania wielu popularnych do dzisiaj dań, wskrzeszenie dań zapomnianych, które nadal mogą być obecne na współczesnych stołach, zachęta do poszukiwań starych przepisów. Wszystkie przepisy zaprezentowane w naszej książce są możliwe do wykonania współcześnie, niektóre zostały nieco zmodyfikowane i odrobinę unowocześnione. Można tu zapoznać się z nowymi sposobami przygotowania znanych potraw oraz poznać przepisy całkowicie zapomniane. Dla bardziej wnikliwych i lubiących poszukiwania czytelników został zamieszczony słowniczek, który może pomóc w lekturze i odtwarzaniu dawnych, często zagadkowych potraw. Kto dzisiaj wie, jak się robi arkas, figatel czy potaź, albo co to jest kumpia, o której pisał Adam Mickiewicz? Z jedzeniem i obyczajem biesiadowania związanych jest wiele ciekawych anegdot, które, mam nadzieję, zaciekawią i ucieszą czytelników.

Książka "Kuchnia staropolska" - Piotr Adamczyk - oprawa twarda - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2012 r.