Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Axel Springer Polska |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 150x215 mm |
EAN: | 9788375583342 |
ISBN: | 978-83-7558-334-2 |
Data: | 2009-03-27 |
Cena wydawcy: 6.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Europejskie wybrzeża Morza Śródziemnego przyciągają co roku miliony turystów nie tylko słoneczną pogodą, cudownymi pejzażami i zabytkami, ale również znakomitą, niepowtarzalną kuchnią. W dodatku uznawaną za najzdrowszą na świecie! Kulturę kulinarną Hiszpanii, południowej Francji, Włoch, Grecji, Chorwacji i Cypru tworzyły zbliżone warunki klimatyczne, często podobne ukształtowanie terenu, rodzaj gleby, a przede wszystkim wspólna historia bogata w wydarzenia, mające swój początek w odległej starożytności.
Książka "Kuchnia śródziemnomorska. Świat kuchni" - Marek Łebkowski - oprawa twarda - Wydawnictwo Axel Springer Polska. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2008 r.